Webschool

Overzicht opleidingen

 


Fiesta culinaria con María

Op de laatste vrijdag voor de kerstvakantie organiseerden we naar jaarlijkse gewoonte met de Spaanse les (Spaans 7) een kookactiviteit om het jaar feestelijk af te sluiten.

Traditiegetrouw wordt er vooraf in de klas eerst een menu opgesteld, meestal in de vorm van tapas, waarbij de cursisten dan alleen of per twee een gerechtje maken. Deze editie was echter een beetje anders, want we hadden voor het eerst hulp van een Spaanstalige “gastkokkin”, een ex-cursiste NT2 van IVO. Met dank aan de collega’s van Nederlands die voor het contact gezorgd hebben!

 

María stond ons niet alleen bij in de keuken met haar onovertroffen kooktalenten, maar ze trakteerde de cursisten ook op een flinke portie mondelinge vaardigheid, luistervaardigheid en woordenschattraining! María is Marokkaanse en heeft een aantal jaren in Spanje gewoond en dat ze doordrongen is van de Spaanse cultuur, merkte je niet alleen aan haar perfecte Spaans, maar ook aan de oer-Spaanse gerechten die ze voor ons klaargemaakt heeft: gazpacho, tortilla en tocinillo de cielo. Bovendien heeft ze ons ook laten proeven van de Marokkaanse keuken met een echte Bastela (of Bastilla), een hartige gevulde taart die vaak geserveerd wordt voor gasten op feestelijke gelegenheden, zoals bruiloften en geboortefeesten. Zelden hebben we iemand met zoveel passie en ijver zien koken! Bedankt María!

 


Jan De Deurwaerder
do 02/02/2017 17:02

 

IP = 54.198.143.223 - COUNTRY : UNKNOWN - ACCESS : NOT ALLOWED