Webschool

Overzicht opleidingen

HBO informatica

HBO informatica

2 opties: informatica-programmeren en informatica-netwerkbeheer

2 modeltrajecten: 's avonds of combinatie avond/zaterdagvoormiddag

Meer info via snel wegwijs

Decennialang al biedt IVO Brugge een professionele opleiding informatica-programmeren aan.
Honderden oud-cursisten zijn al aan de slag als programmeur, analist, netwerkbeheerder, ICT-coördinator… in de meest diverse sectoren en regio’s. Ook vandaag nog krijgen onze afstuderenden vlotte kansen op de arbeidsmarkt!

Jan studeerde af in de HBO5-opleiding informatica-programmeren en werkt nu bij Blue Breeze, Texas USA: "In de opleiding focussen de lesgevers niet alleen op 'het werkt' of 'het werkt niet', maar ook op 'hoe het werkt'. Het feit dat ik net als ieder van mijn jaargenoten individueel begeleid werd, aangepaste feedback op mijn code kreeg en creatief uitgedaagd werd, zorgde ervoor dat ik na drie jaar niet alleen vertrok met een pakket kennis in mijn hoofd, maar ook met zelfkritische zin voor vakmanschap en passie voor innovatie. Dat vormde de basis voor een uitdagende en internationale carrière."

Mileto: "Toen ik de opleiding startte, was ik aan de slag in  de horecazaak van mijn ouders. Ik wilde op eigen benen staan en door mijn interesse in IT besloot ik om de opleiding HBO5 informatica-programmeren te volgen. Door deze praktijkgerichte opleiding kreeg ik de smaak te pakken en volgde ik later een verkort studietraject waarmee ik het diploma professionele bachelor in de Toegepaste informatica aan Howest behaalde. Tijdens mijn studies vond ik werk als IT-medewerker en ondertussen groeide ik door tot lector, programmeur van educatieve software en medeontwikkelaar van een digitaal leerplatform. Volgend schooljaar begin ik trouwens aan een master IT in distance learning."

Waarom?

De studie leidt tot een officeel erkend diploma Hoger Beroepsonderwijs (voorheen Graduaat).

Elk lid van ons docententeam heeft praktijkervaring in de private sector, sommigen nog steeds in duo-baan. Dit garandeert je een realistische kijk op de noden van de werkvloer.

In de opleiding worden de nieuwste technologieën geïntegreerd naast de blijvende succesformules.

De hoogste kansen op het vinden van een nieuwe job dus!

De opleiding wordt aangeboden in gecombineerd onderwijs: afhankelijk van de inhoud van elke module heb je ofwel contactlessen afgewisseld met afstandstaken ofwel quasi volledig afstandsleren.

Sommige modules worden ook in twee formules aangeboden (meer of minder afstandstaken). Je kan het standaardweektraject volgen (reken op drie cursusjaren) maar je kan dankzij de modulaire aanpak ook je eigen pakket samenstellen zodat het tempo jou schikt, bv. minder modules als je al een drukke job hebt, vooral les in het weekend of meer (afstands)modules als je net sneller wil studeren.

 

 

IP = 174.129.66.66 - COUNTRY : UNKNOWN - ACCESS : NOT ALLOWED