ZORGKUNDIGE : infomomenten, opendeurdagen en openlesdagen

Wil je snel aan het werk? Ben je sociaal ingesteld en hou je ervan om anderen te helpen? Ben je op zoek naar een boeiende en veelzijdige job met werkzekerheid?

Dan is Zorgkundige iets voor jou !


NOCHE VENEZOLANA 16/01/2019

Op woensdagavond 16/01 organiseerden de cursisten Spaans van niveau 3 en 5 met hun profe een “noche venezolana” in het Kasteeltje in Heist.
 


taal.feest@bib

ZA 17 NOV 2018
HOOFDBIBLIOTHEEK BIEKORF
KUIPERSSTRAAT 3, 8000 BRUGGE

 


TOTAALTECHNIEK

Ben je anderstalig en heb je interesse in TECHNIEK?


Viaje de estudios a Valencia, la ciudad de la luz

Op donderdag 26/04, de dag van ons vertrek naar Valencia, werden we wakker met de prangende vraag of onze vlucht wel of niet zou kunnen doorgaan.


Meertalige toneelgroep Mozaïek stelt voor: Sterrenstof

zondag 24 juni om 15u en 19u in de Biekorf Brugge


WELKOM OP DE 2de editie van de TAALCARROUSEL op zaterdag 30 juni!

Gratis van 14u tot 18u tijdens Feest in ’t Park in het Minnewater Brugge


BEATS NEWSLETTER 3

BEATS: Mobility to Estonia and Latvia


Masterchef Kitchen Italia in Heist

Op 2 mei kwam Paola Damiani uit het verre Maldegem eindelijk op bezoek bij het 5de jaar Italiaans in de castello in Heist. Paola komt uit de Veneto maar heeft Siciliaanse voorouders en wou ons laten kennismaken met de Siciliaanse keuken.


SPANJOLAANSE QUIZ IN HET KASTEELTJE

Collega Vicky van Italiaans en Heidi van Spaans hebben de handen in elkaar geslagen om het trimester op een ludieke maar educatieve manier af te sluiten in het Kasteeltje. Ze organiseerden een quiz met Spaanse vragen voor de cursisten van Italiaans 5 en Italiaanse vragen voor de cursisten van Spaans 5.


Chocoladewandeling

Met gids doorheen de prachtige historische stad Brugge
Vrijdag 20 april 2018 om 13.45 u.  ingang In&Uit, concertgebouw, ´t Zand 34


Lekkere kriebelbeestjes

Lies Hackelbracht uit Deerlijk startte een tijdje geleden met een bedrijfje rond eetbare insecten.  Ze kweekt zelf meelwormen voor humane consumptie. Ze biedt eigen insectenproducten aan én andere eetbare insecten van collega - kwekers. 

Haar avontuurlijke start-up kreeg de naam ‘TOR Royal’. Een groot verhaal over kleine beestjes.


Starten in februari met een hbo5-opleiding

Zet je goede voornemens voor 2018 onmiddellijk om in de praktijk.


Dagtrip Parijs, door & voor cursisten
  • Langs de Seine naar Ile de La Cité
  • Bezoek Sainte-Chapelle
  • 5-gangenlunch (drank inbegrepen)
  • Wandeling door Montmartre tot aan de Moulin Rouge.
  • Wandeling van de Trocadero langs de Eiffeltoren
  • Avondmaal (drank inbegrepen).

Winterfair

Vrijdag 15 december vanaf 15u30 tot 21u00

op het domein van
‘t Kasteeltje - Kursaalstraat 55 in Heist.

Wens je deel te nemen aan een workshop ?
Schrijf je dan hier in.

 


Londen 2018
Beste Engelandreiziger,
Na de prachtige reis in Kent, Sussex en Surrey vorig schooljaar is het opnieuw de beurt aan Londen. Het programma is zoals altijd zo opgesteld dat zowel diegene die voor het eerst de stad bezoeken als diegene de er al meerdere keren geweest zijn hun gading kunnen vinden.

Viaje de estudios a Madrid-Toledo-Aranjuez 04-08/05/2017

Van donderdag 04/05 tot en met maandag 08/05 trokken we op studiereis naar Madrid, Toledo en Aranjuez met een groep cursisten uit Knokke-Heist en Maldegem. We ontmoetten elkaar stipt om 16.00 u voor ‘el gran panel informativo’ in Zaventem.


BEATS NEWSLETTER 2

The First Year * The Rijeka Meeting

The two-year Erasmus+ project BEATS (Better English and Transferable Skills) for better job opportunities, which lasts from September 2016 until August 2018, had its first transnational meeting and teacher training hosted by IVO Brugge in October 2016. The representatives from all six participating institutions attended the event. Apart from IVO Brugge, the other participants of the project are Ecole Superieure des Affaires (the coordinating institution) from Namur, Belgium, Adult Education Institution Dante from Rijeka, Croatia, EOI de Mieres from Mieres, Spain, Alius Lingua from Riga, Latvia, and Rapla Language School from Rapla, Estonia.


IEDEREEN WELKOM OP DE TAALCARROUSEL op zaterdag 24 juni!

Gratis van 14u –tot 18u tijdens Feest in ’t Park in het Minnewater Brugge


IVO goes to England
Palaces, castles and gardens in Kent, East- and West Sussex and Surrey
 
Omdat er vorig jaar geen Engelandreis was werd dit jaar nog eens een vierdaagse in plaats van een driedaagse Engelandreis georganiseerd. Op deze manier kon er iets verder gereisd worden. Er werd gekozen voor een gevarieerd programma van tuinen, paleizen, kastelen en stadjes.

Busreis Lille 29/05/17

Gesmaakte excursie naar Rijsel

Op zaterdag 29 mei trokken wij met een flinke groep cursisten Frans naar Rijsel / Lille.  De vijftig deelnemers stapten uit de bus aan de gare Euralille waarna een kleine wandeling volgde tot aan het Office de Tourisme op place Rihoux.


Viaje castellano

Caminante, no hay camino
Se hace camino al andar.
(Antonio Machado)


Reis VENEZIA met Italiaans 5, 15-19 maart 2017

Het wordt niet het traditionele reis-verslag zoals jullie van mij gewoon zijn, deze keer verkies ik onze erva-ringen in een fascinerende stad te vertellen.


Busreis Lille

Bezoek Rijsel op 29 april 2017


Catar vino español

Om het jaar op een aangename en toch leerrijke manier af te sluiten, trokken we voor de laatste les van 2016 met Spaans 5 (Sint-Michiels) richting El Vino, een wijnhandel in het Brugse die gespecialiseerd is in Spaanse wijnen.


Fiesta culinaria con María

Op de laatste vrijdag voor de kerstvakantie organiseerden we naar jaarlijkse gewoonte met de Spaanse les (Spaans 7) een kookactiviteit om het jaar feestelijk af te sluiten.


Cucina & Lingua italiana

Vorig jaar kreeg ik als LK Italiaans een reclame toegestuurd voor kooklessen in het Italiaans in het mij onbekende Irsina, gelegen in Basilicata, Zuid-Italië. Uiteraard bezorgde ik deze info aan al mijn cursisten aangezien eten en drinken altijd samengaan met onze lessen…


BEATS NEWSLETTER

The two-year Erasmus+ project BEATS (Better English and Transferable Skills) for better job opportunities was launched when the representatives of all participating institutions from five countries gathered from 22 to 26 October 2016 in Bruges, Belgium.


Exposición « Picasso esculturas » en Bozar, Bruselas

Op zaterdag 29 oktober, de eerste dag van de herfstvakantie,  gingen we op uitstap naar Brussel met een groep van 15 cursisten uit Maldegem, Heist en Knokke naar de tentoonstelling “Picasso sculpturen”.


IVO KOOKTE VOOR AMATRICE

Van 12/09 tem 16/09 kookten we met de cursisten Italiaans een echte pasta amatriciana om de slachtoffers van de aardbeving te steunen.  De typische Amatriciana saus wordt gemaakt van tomaten, pecorino kaas en natuurlijk met guanciale, spek van varkenswangen. Wij gebruikten als volwaardig alternatief pancetta.


Viaje de estudios al País Vasco

Op woensdagavond 04/05 vertrokken we met een enthousiaste groep cursisten Spaans uit niveau 1, 2, 4, 5 en 6 uit Knokke-Heist en Maldegem naar “la España verde”.
Onze bestemming en uitvalsbasis was Bilbao vanwaar we uitstappen hadden gepland naar andere mooie oorden in el País Vasco.


Lector HBO5 Informatica Netwerkbeheerder behaalt award van Cisco

CVO IVO streeft elke dag naar kwaliteitsvolle opleidingen. Het lectorenteam is één van de hoekstenen van ons kwaliteitsbeleid. We zijn dan ook steeds trots wanneer één van onze lectoren in de prijzen valt of een erkenning krijgt.


Zaterdag 21 mei – Opendeurdag IVO Knokke-Heist

Op zaterdag 21 mei zette IVO Knokke-Heist in samenwerking met de dagschool de MAKZ de deuren van de campus Heist open.


Actie RED ZIJ-INSTROOM LERAREN #LERARENTEKORT#10000LERAREN

Hervormingen leiden tot nog groter lerarentekort
Zij-instroom op een zij-spoor?
Red zij-instroom leraren

 Twitter @10000leraren
 www.facebook.com/10000leraren
 http://www.petities24.com/red_zij-instroom_leraren_10000leraren#form


Netwerkevenement met toekomstige werkgevers voor HBO5 Bouwkundig Tekenaar

Howest-IVO en VDAB organiseerden een netwerkevenement voor de opleiding “Bouwkundig tekenaar”. Tientallen aanwezigen maakten kennis met de opleiding en de studenten.


Drie sollicitatietips voor toekomstige boekhouders

Op 3 mei gaven Mathias en Jonas van Accountemps (groep Robert Half) een sollicitatietraining aan de laatstejaarsstudenten van de opleiding HBO5 Boekhouden van Howest-IVO.

Hieronder vind je drie van de vele tips die tijdens deze workshop werden gedeeld:


Napels 2016

Reis Napoli met Italiaans 4
2-6 maart 2016


Madrid, ciudad de contrastes

Van 4 tot 8 april 2016 trokken we met een deel van het twaalfde jaar Spaans in Knokke richting Madrid.


LA VENEZIA DEL NORD

LA VENEZIA DEL NORD

18/02/2016

Gidsen voor een Italiaanse leraar!!!


Charla costarriqueña en IVO Knokke con Royner Matamoros

Op woensdagavond 02 maart mochten wij Royner Matamoros uit Costa Rica verwelkomen in Knokke voor een “charla costarriqueña” met de cursisten van nivel 2 uit Knokke en een aantal gegadigden uit nivel 5 uit Heist.


Howest-IVO en Accountemps (Robert Half) werken samen

Dankzij het Professioneel Hoger Onderwijs (HBO5) willen Howest en CVO IVO afgestudeerden een waardevol diploma afleveren, dat de kansen op de arbeidsmarkt een boost geeft. En we gaan nog een stap verder. Accountemps en Howest-IVO zullen vanaf vandaag samenwerken om de jobkansen van onze studenten en afgestudeerden nog te verhogen.


De HBO5-opleiding Management assistant mocht onlangs één kaarsje uitblazen

De opleiding wordt een goed jaar georganiseerd in Howest en CVO IVO. Maar het team van Management assistant zat in dat jaar niet stil. Zo werd er op 3 maart een “werkveldcommissie” georganiseerd.


CURSUSSEN FRANS - CENTRUMREIS 2016

IVO BRUGGE
CURSUSSEN FRANS

CENTRUMREIS 2016

Twee daagse naar de Champagnestreek


Excursión al museo « Cincuentenario » en Bruselas 30/01/2016

Op zaterdag 30 januari gingen we op excursie naar Brussel met een groep cursisten uit Knokke en Maldegem om de collectie pre-Columbiaanse kunst van het “Cincuentenario” oftewel het Jubelpark museum te gaan bezichtigen.


Workshop Oil & Vinegar op 8 oktober 2015

Voor de 5de keer op een rij, ging ik met mijn cursisten van “ Koken voor vrienden” op stap, naar Oil en Vinegar, Geldmuntsraat 11 - Brugge.


« Post Sevilla » reunión en « El embutido salvaje » (13/11/15)

Op vrijdagavond 13/11 hielden we onze “post Sevilla” bijeenkomst in bistrot “Le Boudin Sauvage” aan de Graaf Jansdijk in Knokke.


Excursión al museo Red Star Line en Amberes con los hispanófilos de Maldegem y Knokke-Heist, sábado 24/10/15.

Op zaterdag 24 oktober, een mooie, droge herfstdag met een aangename temperatuur van zo’n 15 graden trokken we met een select groepje cursisten Spaans uit Maldegem, Knokke en Heist naar het RSL Red Star Line museum in Antwerpen.


LILLE zaterdag 28/11/15

 DATUM

 zaterdag 28 november 2015

 VERTREK

 9u30     IVO, Manitobalaan 48, 8200 Brugge

 TERUG

 19u       IVO, Manitobalaan 48, 8200 Brugge

 KOSTPRIJS

 14 €      Per persoon


Ga voor fair trade!

Op 7 oktober 2014 wordt de aftrap voor de 14de editie van de Week van de Fair Trade (7-17oktober) gegeven.


10 kookworkshops

10 kookworkshops
10 thema's

Psssst...
Exclusief voor IVO-cursisten
Aantal deelnemers is beperkt
Wees er snel bij!

Lesplaats: didactische keuken Heist


3 voor 1 leidt volwassenen naar een diploma en job

Focusreportage van 16/09/2015

Project ook met / door CVO IVO Brugge


Mini diario del viaje a Sevilla (02-05/05/15)

Lees het volledige verslag in bijlage


Citytrip naar Bologna: 9 - 12 april 2015

Eén gallo* (ocharme!) en zes galline* van het 6de jaar Italiaans gingen de theorie toetsen aan de praktijk in Bologna. 


Un viaje virtual por Argentina (02/04/15)

Un viaje virtual por Argentina (02/04/15) : Buenos Aires, Pampa, Entre Ríos, Córdoba, Cuyo, Patagonia, Tierra del Fuego, Mendoza, Jujuy, Misiones......con Guillermo Montero.


Valencia…¡no es una tontería!

Voor het derde jaar op rij trokken we in de eerste week van de paasvakantie met een groepje cursisten van de gevorderde module op maandagavond in Knokke richting Spanje. Ditmaal was de bestemming het mooie Valencia.
 


Visita a la exposición “Vida y muerte, sobre el mundo superior y el inframundo” en el museo MAS en Amberes, 28/02/15

Op zaterdagmorgen 28 februari trokken we met een groep cursisten Spaans uit de vestiging Knokke-Heist met de trein naar Antwerpen om de tentoonstelling “Leven en dood” , over boven- en onderwereld te bezichtigen.

 


Reis Bologna—Portico—Ravenna

Reis Bologna—Portico—Ravenna
met Italiaans 3
4-8 maart 2015

 


Infomomenten hoger onderwijs HBO

Kom vrijblijvend langs op een van de infomomenten:

  • Woensdag 20 mei, 19-21u, Campus Manitobalaan
  • Dinsdag 23 juni, 19-21u, Campus Manitobalaan
  • Zaterdag 27 juni, 10-12u, Campus Rijselstraat

NT2 HEIST: PRAATAVOND OVER GEZONDHEID

20 NOVEMBER 2014:

PÏLOOTPROJECT BEGINNERSCURSUS NT2 HEIST: PRAATAVOND OVER GEZONDHEID MET REGINE VAN LOO

 

Als beginnend NT2-leerkracht te IVO Brugge (september 2014) kon ik mijn vriendinnen op mijn verjaardag in oktober na een aantal glaasjes overhalen om eens de avondklasgroep in Heist te vervoegen.


Verslag eindejaarsfeestje Nt2 2014

Zoals gebruikelijk wordt op IVO Brugge een eindejaarsfeestje georganiseerd voor onze NT2 cursisten. Dit jaar echter heeft de afdeling Knokke beslist om de locatie voor haar publiek te wijzigen omdat de verplaatsing naar Brugge voor de cursisten van Knokke en Heist niet altijd evident is.


COSTA RICA A FONDO con Royner Matamoros (Knokke, 27/11/14)

Op donderdagavond 27/11 hadden wij in de vestiging Knokke onze sympathieke Royner Matamoros, "amigo de los cursillistas de español" uit Guanacaste, Costa Rica te gast.


Visita al museo del chocolate en Brujas.

Op zaterdagmorgen 18 oktober, een prachtige "indian summer" dag bezochten we met een groep cursisten Spaans uit Knokke, Heist en Maldegem het chocolademuseum in Brugge. Om 10 uur stipt was iedereen aanwezig voor de obligate fotosessie voor de mooie 15e eeuwse gevel van het chocolademuseum aan het Sint-Jansplein. De archieven tonen aan dat men reeds in de 17e eeuw chocolade degusteerde in Brugge.


Parijs voor beginners ... 09/05/2015

IVO BRUGGE
TAALLEERGANGEN FRANS

PARIJS voor beginners!

Een bezoek aan het historisch centrum en een boottocht op de Seine


Sankta Lucia kväll svenska 1 04/12/14

Een terugblik op de Sankta Lucia kväll van 4 december 2014

Op 4 december 2014 vierden de cursisten Zweeds 1 en hun leerkracht een Zweedse traditie: Sankta Lucia. Het Luciafeest is gebaseerd op de figuur van de heilige Lucia, Sankta Lucia, en wordt verpersoonlijkt door een Zweedse schoonheid in een lang wit gewaad met kaarsenkroon op het hoofd.


Workshop Oil & Vinegar op 23 oktober 2014

Met de cursisten van “ Koken voor vrienden” gingen we op stap, naar Oil en Vinegar, Geldmuntsraat 11 - Brugge.


Infoavond Bouw

INFO AVOND BOUWOPLEIDING

dinsdag 16 december 2014
van 19u00 tot 21u30

Plaats :
Onze bouwloods te
Handelsstraat 3 in Oostkamp

 


POST MADRID etentje, “noche nostálgica” 26/09/2014

Op vrijdagavond 26/09 hielden onze "Madrilenen" een bijeenkomst in brasserie-beefbar Livingroom in de Sluisstraat in Westkapelle-Knokke.

We kozen deze locatie omwille van het grenskarakter België-Nederland, weerspiegelt dus de beide nationaliteiten die mee waren op Madrid trip.


“Noche colombiana” (06/10/2014) met Wilson Hernandez

Op maandagavond 06/10 organiseerde de klas van Spaans 5 bis in Maldegem een praatavond over Colombia met Wilson Hernandez. Dank aan Cathy die ons in contact bracht met deze sympathieke Colombiaan.


London, vrijdag 29/5 tot en met zondag 32/5/15

=== VOLZET ===

Na de prachtige reis naar The Cotswoldsvorig schooljaar is het opnieuw de beurt aan Londen


Flanders Fields, zaterdag 9 mei 15

In het teken van 100 Jaar Groote Oorlog is er dit schooljaar op zaterdag 9 mei een uitstap "Flanders Fields".


Canterbury, zaterdag 29 nov 14

Gewoontegetrouw steken we ook dit jaar het Kanaal over voor een dagje Canterbury. Dat jaar maken we de overtocht met de Shuttle op zaterdag 29 november 2014


Ga voor fair trade!

Op 1 oktober 2014 wordt de aftrap voor de 13de editie van de Week van de Fair Trade (1-11 oktober) gegeven.


Feest in het Park - Fair Trade Kookbattle

Feest in het Park - Fair Trade Kookbattle

Feest in 't Park gaat door op zaterdag 28 juni, in het Minnewaterpark Brugge, meer info over dit festival op http://www.feestintpark.be/


The Cotswolds, mei 2014

The Cotswolds, mei 2014

Op donderdag 29 mei vertrokken de cursisten, van IVO Brugge samen met familie en vrienden voor een vierdaagse reis naar The Cotswolds.  Vanuit Brugge en Jabbeke bracht de sympathieke chauffeur Patrick ons naar Calais waar de bus de Shuttle opreed. Eenmaal aan de overkant via de autosnelweg richting Oxford waar we na een korte lunchstop iets na de middag aankwamen.
 


’t Iengels Wienkeltje, 14 mei 2014

’t Iengels Wienkeltje, 14 mei 2014

Op woensdag 14 mei verwelkomde IVO Brugge en de cursisten Engels gastspreker Peter Maenhoudt, de ‘shopkeeper’ van ’t Iengels Wienkeltje in de Christinastraat, Oostende.


Canterbury 3 mei 2014

Canterbury 3 mei 2014

Op zaterdag 3 mei maakten de cursisten van IVO en TKO Brugge samen met familie en vrienden een daguitstap naar Canterbury.  Er werd om 7 uur vertrokken in Brugge en na een korte stop in Jabbeke ging het naar de Eurotunnel terminal in Calais waar na een grondige controle aan de douane de bus de trein op reed


MADRID 01/05/14 - 04/05/14

MADRID 01/05/14 - 04/05/14

Op donderdagmorgen 01/05 trokken de cursisten Spaans uit niveau 2, 3 en 4 uit Maldegem, Heist en Knokke naar Madrid voor een vierdaagse culturele trip.


Reis naar Poznan (Polen) 30/04/14 – 05/05/14

Reis naar Poznan (Polen) 30/04/14 – 05/05/14

Met een groep cursisten Pools zijn we op woensdag namiddag vertrokken met de trein (vanaf Keulen slaaptrein) naar Poznan. De bedoeling was om een stad te bezoeken die iets minder toeristisch is en toch veel te bieden heeft aan de mensen die Pools leren.


Benvenuti al corso di cucina sotto il sole di Cingoli

Op 25 april 2014 reisden we met cursisten ‘Zuiders koken’ naar Ancona, Le Marche, Italia.

Eens in Ancona, reden we onmiddellijk naar een buffelfarm waar de enige echte buffel-mozzarella wordt gemaakt. De buffelboer gaf een rondleiding en daarna werden we getrakteerd op proevertjes van eigen kweek. De eerste ingrediënten  voor de kookworkshops waren aangeschaft.


Workshop kaasmakerij & Mosterd Wostyn 2014-04-07

Workshop en bezoek aan kaasmakerij – Baliehof Zerkegem - 2014-04-07 (voormiddag)
Bedrijfsbezoek aan Mosterd Wostyn - Torhout - 2014-04-07 (namiddag)


Bezoek aan de kaasmakerij van Belgomilk te Moorslede

Bezoek aan de kaasmakerij van Belgomilk te Moorslede  2013 - 11 -26


Oil and vinegar avond

Waar : Oil and Vinegar, Geldmuntstraat 11, 8000 Brugge
De cursisten die zich inschreven, die de module ‘Verfijnde menu’s’ SA volgen,  gingen naar een ‘Oil and vinegar’ avond .


Romereis met graadsklas 5-6

Romereis met graadsklas 5-6 van 28 tem 30 maart 2014

Roma, het stond al op vele cursisten hun verlangslijstje, anderen hadden la città eterna al bezocht en voor mezelf is het altijd een beetje thuiskomen.


Reis naar Rome

Reis naar Rome met Italiaans 2 (26—30 maart 2014)

Wat een stad ! We raken niet uit de ban van de eeuwige stad. Geen wonder. In Rome zijn er niet alleen het colosseum en de Vaticaanse musea. In ieder steegje, op iedere hoek kan men een stukje geschiedenis opsnuiven en zich laten meevoeren door de charme van de Romeinse kunst.


“Quien no ha visto Sevilla no ha visto maravilla”

“Quien no ha visto Sevilla no ha visto maravilla”
Wie Sevilla niet heeft gezien, heeft nog nooit een wonder gezien.

Zo gaat een beroemde spreuk over de wondermooie stad. En wij hebben gezien dat het waar is!
Wij, dat zijn zeven van de twaalf cursisten Spaans 10 van IVO Knokke die samen met de leerkracht Heidi van de Wynckel voor het tweede jaar op rij op citytrip trokken tijdens de eerste week van de paasvakantie.


Napels zien en ...

Op (school)reis met cursisten uit het 7de jaar, ex-cursisten en misschien toekomstige cursisten?

5 jaar geleden vertrokken we samen al eens op reis naar Rome dus we wisten waar we aan begonnen. Bij wijze van reünie trokken we deze keer naar Napels.


Starten als onthaalouder?

Starten als onthaalouder?

Schrijf je in voor het ‘Kennismakingstraject Gezinsopvang’

Vanaf 1 april 2014 gelden nieuwe startvoorwaarden voor onthaalouders.
Wie wil starten als onthaalouder moet vanaf dan beschikken over een attest van de module ‘Kennismaken met de gezinsopvang’ en/of een attest van de module ‘Werken in de kinderopvang’.

Beide attesten kun je behalen door deel te nemen aan het Kennismakingstraject Gezinsopvang.


Eerste 45 medewerkers van bpost ontvangen diploma

(DMorgen.be van vrijdag 21 februari 2014)

Een eerste groep van 45 bpostmedewerkers heeft vandaag het diploma secretariaatsmedewerker ontvangen. Zij grepen de kans die hun werkgever bood om een diploma hoger secundair onderwijs te behalen. Momenteel zitten meer dan 500 bpostmedewerkers in het programma 'Ervaring Erkennen'. CEO Johnny Thijs overhandigde de eerste diploma's in Brussel.


Schoolreis Reims 2014

IVO BRUGGE
 TAALLEERGANGEN FRANS

SCHOOLREIS 2014

Reims en de Champagnestreek


“Los secretos de Costa Rica” 21/11/13

Op donderdagavond 21 november organiseerden wij een Costa Rica avond voor de groepen Spaans niveau 4 en 8 uit Knokke met de sympathieke Royner Matamoros uit Guanacaste.

Royner vergastte ons eerst op een paar sfeerbeelden uit zijn wondermooie thuisland Costa Rica.


partnerschap HBO5

Howest en het GO! sluiten een partnerschap af voor HBO5

CVO IVO Brugge en hogeschool Howest Hebben een intentieverklaring afgesloten voor de gemeenschappelijke organisatie van de HBO5-opleidingen.


CURSISTEN ARCHIEFOPLEIDING OP PRAKTIJKOEFENING IN ROESELARE

Sinds vorig academiejaar richt CVO IVO Brugge als enige onderwijsinstelling in de provincie West-Vlaanderen de opleiding Initiatie in de archiefkunde in. Net als onze vorming voor bibliotheekmedewerkers is ook deze opleiding volledig toevertrouwd aan ervaren experts uit het werkveld.


18/05/2013 Schoolreis Fontainebleau

Op zaterdag 18 mei 2013 vindt onze jaarlijkse schoolreis plaats. Op het programma staan een bezoek aan het historische kasteel van Fontainebleau, het schildersdorp van Barbizon en de glasblazerij van Soissy

Programma:

6.00 u : vertrek aan de Magdalenaparking in Brugge (St.Andries)
Ca.10 u aankomst in het kasteelpark van Fontainebleau na een ontbijtstop langs de autostrade:
Na het vrije middagmaal in Fontainebleau, snuiven we even de sfeer op in het schildersdorp Barbizon. We sluiten de dag af met een bezoek aan een glasblazerij. Daarna vertrekken we weer richting Brugge omstreeks 19 u., waar we verwacht worden rond  23 u.