Engels 7

 

Deze lessen zijn bestemd voor mensen die reeds Engels kennen, maar omdat zij de taal misschien lange tijd niet meer hebben gesproken of  gebruikt hun kennis willen opfrissen zodat zij opnieuw vlot zullen kunnen converseren in het Engels.

In deze lessen wordt een grote nadruk gelegd op het spreken met als bedoeling dat men zich over uiteenlopende onderwerpen zo vlot mogelijk zal kunnen uitdrukken.
Dit spreken wordt ook dikwijls ingeleid door een video die men bekijkt of door een tekst die men leest en
  die dan dient als basis voor een gesprek. Literatuur kan ook aan bod komen zonder echter een hoofdzaak te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld om eens op een aangename manier met Shakespeare in contact te komen waarbij je zelf tot je eigen verbazing de expert blijkt te zijn?

Op praktisch niveau worden ook een aantal dagdagelijkse situaties even opgefrist, want hoewel men dat reeds vroeger geleerd heeft, blijkt dit in de praktijk misschien niet altijd even vlot te verlopen.

Om vlot te kunnen spreken is het natuurlijk ook nodig dat men wat grammatica en woordenschat oefent. Aan deze zaken wordt dan ook aandacht besteed in de lessen.
Het is misschien interessant te weten dat indien men door omstandigheden soms een les mist, men als cursist alle juiste oplossingen van de taken online kan vinden op het internetplatform van de school.