HBO Management assistant (meertalig secretariaat)

Management Assistant… iets voor jou?

Als professioneel secretariaatsmedewerker sta je in voor het onthaal, de telefoon, het agendabeheer, het voorbereiden van en notuleren bij vergaderingen. Ook de organisatie van zakenreizen of congressen, de ontvangst van klanten, het beheer van documenten en dossiers behoort tot je takenpakket. Vanzelfsprekend ben je een computerwizard die met de nieuwste software alles onder controle heeft.

Kortom, je bent een onmisbare schakel in de bedrijfswereld.

Programma

De pijlers van de opleiding - talen, ICT-vaardigheden en secretariaatsbeheer - zorgen ervoor dat je breed inzetbaar bent.

Praktisch

Interesse? Je kan de opleiding Meertalig secretariaat volgen via een modeltraject van 3 jaar. In dit modeltraject heb je ’s avonds (1 à 2 avonden) en eventueel de zaterdagvoormiddag les. Tijdens de andere dagen werk je zelfstandig aan opdrachten en het verwerken van leerstof. Deze HBO5-opleiding bestaat immers uit een grote brok afstandsonderwijs. Je werkt en studeert, naast de lessen, zelf waar en wanneer je wilt. Dit vereist  een stevige portie ambitie.

De lessen gaan door in Howest, Rijselstraat 5, 8200 Sint-Michiels Brugge

Diploma

Na de opleiding krijg je een officieel diploma HBO5 Meertalig secretariaat (Internationaal erkend als Associate Degree), waarmee je een mooie plaats op de arbeidsmarkt kunt veroveren.

Het je de smaak te pakken? Na de HBO5-opleiding Meertalig secretariaat kan je via een verkort programma de professionele bachelor Office Management bij Howest volgen. Tijdens je HBO5-opleiding heb je al heel wat kennis en vaardigheden verzameld, waardoor je kan rekenen op een aantal vrijstellingen tijdens je bacheloropleiding!