InschrijvenPlaatsMomentLesurenDocentEerste lesOpmerkingLestijden (*)Prijs
Online inschrijven is afgesloten voor deze cursus.
Neem contact op met het secretariaat indien je nog wenst in te schrijven.
Maldegem, Mevr Courtmanslaan 80Vrijdagnamiddag13u30-16u35?25/01/2019 6090€
(*) Lestijden : het totaal aantal lesuren dat deze cursus zal duren
Frans voor op reis

Deze module is bedoeld voor mensen die naar Franstalige landen op vakantie willen gaan en geen kennis hebben van de Franse taal. Na deze module trek je je in het Frans uit de slag in een aantal situaties die frequent voorkomen op reis. Alle praktische dingen die je normaal tegenkomt tijdens een verblijf in een Franstalig land, komen aan bod. Natuurlijk mag je niet verwachten op het einde van de cursus vloeiend Frans te spreken, maar met de voorbeeldzinnen uit de dialoogjes en de aangeleerde woordenschat kom je al heel ver.

 
Je leert jezelf voorstellen, je telefoonnummer en mailadres doorgeven, de weg vragen en uitleggen, iets bestellen op restaurant, kleren kopen, je genoegen en ongenoegen uiten, boodschappen doen, je uit de slag trekken bij de dokter ...
 
We lezen korte teksten. We leren de essentie uit een aantal eenvoudige, geschreven documenten halen, ook al begrijpen we nog niet alle woorden.
 
We doen ook regelmatig kleine schrijfopdrachten. Bijvoorbeeld een korte tekst schrijven over onszelf, een formulier invullen ...
 
We spreken veel. Dankzij frequente, korte spreekoefeningen overwinnen we onze spreekangst.
 
We luisteren ook naar authentieke geluidsfragmenten. Zo raken we vertrouwd met de juiste uitspraak en leren we Franstaligen begrijpen.
 
Grammatica komt uiteraard ook aan bod, maar is geen doel op zich: het gaat om wat je nodig hebt om je uit de slag te kunnen trekken.


Vereiste voorkennis
Deze cursus veronderstelt geen enkele voorkennis, we starten dus van nul.