Informatica… iets voor jou?

IT’ers zijn onmisbaar in de bedrijfswereld. Ze blinken uit in het ontwikkelen van website, software en weten alles over servers, werkstations, netwerkapparatuur en bekabeling. Wil jij organisaties en bedrijven ondersteunen in hun technologische uitdagingen? Heb je een gezonde interesse in informatica? Computerwizards met een analytische geest en interesse voor de nieuwste technologieën zijn hier aan het goede adres!

Howest-IVO biedt de HBO5-opleiding Informatica aan met twee afstudeerrichtingen.

  • Ligt jouw interesse in het analyseren van problemen en het programmeren van innovatieve software- of websitetoepassingen? Dan is de afstudeerrichting ‘Informatica programmeur’ zeker iets voor jou.
  • Werk je liever aan de computers zelf? Wil je ervoor zorgen dat servers en netwerkapparatuur goed draaien? Kies dan voor de afstudeerrichting ‘Informatica netwerkbeheerder’

Je start met een goede basis die voor beide afstudeerrichtingen hetzelfde is. Daarna kan je de afstudeerrichting kiezen die het meeste aansluit bij jouw interesses! Jij kiest de opleiding, op maat van jouw beroeps- en toekomstplannen.

Avond- en weekendtraject informatica (programmeur of netwerkbeheerder)

Wil je werken en studeren combineren? Dat kan: je volgt ’s avonds les. Hierdoor kan je een job overdag combineren met jouw avondopleiding. Je kunt voor sommige modules ook kiezen voor les op zaterdag. Het modeltraject van deze opleiding duurt drie jaar.

Je kunt ook je eigen traject samenstellen: de opleiding is modulair samengesteld.

Dagtraject informatica programmeur en informatica netwerkbeheer (NIEUW vanaf september 2017)

Voltijds studeren kan dankzij de dagopleiding. Je krijgt 3 dagen per week les, de andere dagen krijg je vrij om je projecten en opdrachten uit te werken. Het modeltraject van deze opleiding duurt anderhalf jaar. Informatica programmeur en informatica netwerkbeheer kan je volledig in dagonderwijs volgen.

Overzicht van de trajecten

Informatica programmeren:

Basis informatica (660 lestijden) Afstudeerrichting programmeren (500 lestijden)
Dagtraject of
Avondtraject of
Avond- en weekendtraject
Dagtraject of
Avondtraject of
Avond- en weekendtraject

Informatica netwerkbeheerder:

Basis informatica (660 lestijden) Afstudeerrichting netwerkbeheerder (500 lestijden)
Dagtraject of
Avondtraject of
Avond- en weekendtraject
Dagtraject of
Avondtraject of
Avond- en weekendtraject