InschrijvenPlaatsMomentLesurenDocentEerste lesOpmerkingLestijden (*)Prijs
Online inschrijven is afgesloten voor deze cursus.
Neem contact op met het secretariaat indien je nog wenst in te schrijven.
Sint-Andries, Manitobalaan 48Donderdagavond18u10-21u15Somers Karina24/01/2019 6090€
(*) Lestijden : het totaal aantal lesuren dat deze cursus zal duren
Affinity designer toepassingen

Wat is Affinity Designer?

Affinity Designer is een krachtige ontwerp-applicatie: vectortekenen gekoppeld aan pixel-gebaseerde structuren en retoucheermogelijkheden,  allemaal samengebracht in dezelfde gebruikersinterface. Het werd ontworpen als een alternatief voor Adobe’s Illustrator. Met een eenmalige kostprijs variërend rond de 50 euro is het zeer betaalbaar.

Affinity Designer kent 3 Personas (onderdelen) om op verschillende manieren te kunnen werken binnen de applicatie. Als je louter wilt werken met vectorinstrumenten, kunt je in de standaard Draw Persona ontwerpen. Voor extra structuren, penselen en retoucheren is de Pixel Persona meest geschikt. Eén laatste Persona, Export Persona, is ideaal voor het exporteren van specifieke gebieden van uw ontwerp als bruikbare graphics (voor internet, afdrukken, enz.). Je kan met een enkele klik tussen de Personas wisselen, waarbij de werkruimte zich aanpast.

Affinity designer Toepassingen

Deze cursus is voor gebruikers van Illustrator( of een ander vectortekenprogramma) die willen overschakelen naar Affinity design, ook voor personen die reeds over een basiskennis Affinity designer beschikken. Maar zeker ook voor personen die goed met de computer om kunnen gaan en zin hebben om er iets leuks en creatiefs mee te doen!

Er worden klassikaal projecten uitgewerkt, waarbij we inspiratie zoeken op internet en deze aanvullen met creativiteit uit de klas. In deze oefeningen blijven de diverse basistechnieken  van het pakket aan bod komen, zoals vormen tekenen, vormen opvullen en omlijnen, vormen combineren tot een nieuw geheel, met lagen werken, rechte en gebogen lijnen tekenen, gebruik maken van tekst in een ontwerp, verloopvullingen en patroonvullingen. Dit wordt aangevuld met meer gevorderde technieken zoals penselen en symbolen gebruikenn effecten toepassen, enz.