InschrijvenPlaatsMomentLesurenDocentEerste lesOpmerkingLestijden (*)Prijs
Online inschrijven is afgesloten voor deze cursus.
Neem contact op met het secretariaat indien je nog wenst in te schrijven.
Heist "Kasteeltje" , Kursaalstraat 51Dinsdagnamiddag13u30-16u35Ameel Francisca22/01/2019 6090€
(*) Lestijden : het totaal aantal lesuren dat deze cursus zal duren
Op reis, para viajar 4

Deze module is bedoeld voor mensen die naar Spaanstalige landen op vakantie willen gaan en reeds een ‘Spaans op reis 2’ , module 1 of een niveau 1 van Spaans hebben gevolgd of een degelijke basiskennis hebben van de Spaanse taaL.

We bouwen verder op wat we reeds leerden in ‘Spaans op reis 2’ module 1 en behandelen thema’s zoals :

Een online of telefonische reservatie maken of wijzigen, de perfecte citytrip naar Madrid, Barcelona, Bilbao, Sevilla, San Sebastían, Valencia …samenstellen, de “islas Baleares” en de “islas Canarias” verkennen, een klacht formuleren bij de politie, kennismaken met Spaanse en Latijns-Amerikaanse gastronomie, taal en cultuur, de munteenheden in Centraal en Latijns-Amerika leren gebruiken, de Spaanstalige boodschappen in de luchthaven en in het vliegtuig begrijpen, de ferry nemen of een zeiltochtje boeken, een avontuurlijke eco trip met de rugzak ondernemen….

We leren ook over de typische Spaanse fiestas zoals “el carnaval de Cádiz”, de “Moros y Cristianos”, de “Fallas de Valencia”, de “Semana Santa de Sevilla”, de “Romería del Rocío”, de “Sanfermines de Pamplona”, la “fiesta del Colacho de Castrillo de Murcia”....

Dankzij frequente spreekopdrachten overwin je je spreekangst en ga je een stuk vlotter spreken. Je luistert ook naar authentieke geluidsfragmenten. Zo geraak je vertrouwd met de juiste uitspraak en leer je Spaanstaligen vlotter begrijpen.

Grammatica komt uiteraard ook aan bod maar is geen doel op zich: het gaat om wat je nodig hebt om je uit de slag te kunnen trekken. Elke maand behandelen we één grammaticaal item zoals bijv. de imperativo, de tiempos del pasado en de voornaamwoorden. Aan het einde van elk hoofdstuk krijg je een groepsopdracht zoals een korte citytrip samenstellen naar Barcelona waarbij je gaat info opzoeken, een schriftelijk schema opstellen en daarna een mondelinge uitleg geven aan de medecursisten.

We gebruiken geen handboek. De cursus staat op het leerplatform en kan door de cursist worden afgeprint indien gewenst of bekeken via Ipad bijv.

En uiteraard gaan we op cityrtrip naar Spanje om alles grondig in te oefenen! Lees alvast een verslagje over één van onze Spanje trips in de rubriek “Nieuws” op het leerplatform.