Expert Conversation

Als je reeds een goede kennis hebt van Engels maar je vooral wat praktijk mist om je Engels praktisch te oefenen op een zeker niveau, dan is deze cursus de ideale cursus voor jou.

De lessen zijn echte spreeklessen waarbij men over allerlei onderwerpen op een gestructureerde manier converseert in kleine groepen waardoor men zelf veel aan bod komt. Een bepaald onderwerp wordt dikwijls ingeleid met de woordenschat die hoort bij het thema zodat men zich in het gesprek nadien gemakkelijker adequaat kan uitdrukken in het Engels. Er zijn ook video ‘s voorzien over het onderwerp zodat men wat extra  informatie over het thema aangereikt krijgt om met een zekere kennis van zaken zijn opinie te verwoorden.
Naast deze onderwerpen worden ook fragmenten van nieuwsuitzendingen in het Engels bekeken in klas om achteraf te bespreken tijdens een discussie.

De meeste lessen starten ook met en korte herhaling van bepaalde moeilijkere zaken uit de grammatica ( zoals sommige werkwoordtijden ) of wat extra woordenschat om ook de algemene kennis van het Engels te onderhouden en uit te breiden.

Daarnaast wordt ook extra aandacht gegeven aan bepaalde uitspraakproblemen en die worden na een korte uiteenzetting van de regels ingeoefend via gerichte uitspraakoefeningen.

Ook bij deze cursus is het zo dat als men door omstandigheden een les mist, men als cursist steeds alle juiste oplossingen van de oefeningen evenals de gebruikte video’s online kan vinden op het internetplatform van de school. Op dit platform staan eveneens alle lessen.