Engels 5

In het vijfde jaar worden de voornaamste werkwoordstijden herhaald en ingeoefend. Er wordt ook aangeleerd hoe men bijvoorbeeld verplichting, advies en toelating uitdrukt. Al deze grammatica wordt via gerichte spreekoefeningen ingeoefend zodat men zowel theorie als praktijk beheerst.

Ook aan uitspraak en intonatie wordt het nodige belang gehecht zodat men niet alleen alles juist zegt maar men ook echt Engels klinkt.
Vanzelfsprekend kan ook de woordenschat niet achterblijven. Die wordt uitgebreid via lees -en luistermateriaal evenals via goed gekozen oefeningen.
En spreken? Wel dat wordt vanaf het vijfde jaar nog belangrijker. Niet alleen leert men zijn mening uitdrukken over allerlei onderwerpen maar oefent men ook hoe adequaat informatie over te brengen in het Engels.
 
Bij al het bovenstaande wordt ruim gebruik gemaakt van authentieke teksten en video’s die de lessen aangenamer en afwisselender maken.
 
Heb je daarnaast nog zin om zelf wat extra thuis te oefenen? Dat kan via Webschool (internet) waar nog oefeningen worden aangeboden met de verbetering achteraf.